Veroorzaak zelf het einde der tijden in deze simulator

Hoelang houdt onze beschaving het vol als een virus de mens bedreigt? Met deze simulator kunt u -gebaseerd op uw locatie en echte data- nagaan hoelang de beschaving het zou trekken, mocht u de allereerste zieke van een nieuwe besmettelijke pokkenvariant zijn.

Het werkt vrij eenvoudig: u geeft uw locatie op en aan de hand van een aantal beslissingen gaat het spel na hoelang het zou duren vooraleer onze beschaving ten einde loopt. De antwoordmogelijkheden van vragen die het spel stelt -zoals welk ziekenhuis ga je naartoe en in welke supermarkt ga je op zoek naar noodproviand-, zijn telkens gebaseerd op de locatie die je in het begin opgeeft. Volgens de ontwikkelaars wordt gebruik gemaakt van echte data van onder meer de Wereldgezondheidsorganisatie en de NASA.

Hoelang houdt u het vol?

lees ook