3,6 miljoen jeugdboeken verkocht in 2015

In 2015 zijn in ons land 3,6 miljoen kinder- en jeugdboeken verkocht. Die verkoop is goed voor een omzet van 37,5 miljoen euro. Dat is gezegd bij de start van de Jeugdboekenweek, die als thema heeft Weg van de Stad. In 5 jaar tijd ging de kinder- en jeugdboekensector 6 procent vooruit.

"De verklaring zit vooral in het feit dat wij in Vlaanderen heel sterke kinderuitgeverijen hebben", zegt André Vandorpe van Boek.be. "Ook de algemene uitgevers hebben heel wat talentvolle auteurs en illustratoren in huis die kinderen en jongeren telkens weer weten te boeien met kwalitatief hoogstaande boeken."

Bij de kinderen jonger dan 10 doen klassiekers als Annie M.G. Schmidt, Geronimo Stilton en Disney-uitgaven het nog altijd goed.

Tieners lezen vooral internationale young adult- en mysterie-romans. De volgende twee weken zijn er overal in Vlaanderen activiteiten in boekhandels, scholen, bibliotheken en op andere openbare plekken.