"Let op met foto's van je kinderen op Facebook"

De federale politie roept ouders op om twee keer na te denken voor ze een foto van hun kroost op Facebook plaatsen. "Het gaat niet enkel om de privacy van je kinderen", klinkt het bij de Computer Crime Unit. Die beelden kunnen ook in de handen vallen van personen met slechte bedoelingen, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen.
Verwendung weltweit, Modelfreigabe vorhanden., Model released., usage worldwide, Please check additional restrictions!, Bitte Ei

"Let erop dat hun privacy en afbeelding worden beschermd", zegt de federale politie. "U weet nooit hoe deze informatie kan worden verzameld en opnieuw worden gebruikt." Eens je foto online staat, heb je geen controle meer in welke mate de foto wordt verspreid door anderen.

"We vragen dan ook om geen reeksen foto's online te plaatsen of de hele levensgeschiedenis van uw kind op Facebook uit de doeken te doen. Het hoeft niet meteen zo erg te zijn dat er risico is op kinderpornografie, maar er is wel degelijk gevaar voor misbruik door criminelen."

In een poging kinderen te beschermen, heeft ook de Franse politie een soortgelijke oproep gelanceerd. In Frankrijk kunnen ouders zelfs in de cel belanden of door hun kinderen worden aangeklaagd als ze foto's van hen online plaatsen.

Meest gelezen