"Meryl Streep smaakte nooit zo lekker"

Of het nu de Golden Globes, de Bafta’s of de Oscars waren, het leek alsof Meryl Streep in ongenade gevallen was toen de lijstjes van vrouwelijke genomineerden samengesteld werden. Toch wist ze de afgelopen weken het internet te bespelen, al had ze daar zelf weinig van haar acteertalent voor nodig. Een kleine twee maanden geleden startte een Amerikaanse vrouw immers met een Instagram-account die twee van ’s werelds grootste passies samenbracht in opmerkelijke foto’s: voedsel en La Streep.

Niet dat er een brainstormsessie aan het idee voorafgegaan was, aldus initiatiefneemster Samantha Raye op Buzzfeed News: "Ik wou dat ik een spannende uitleg had klaarliggen voor het idee achter @tasteofstreep. Maar die heb ik dus niet. Het is heel toevallig op een namiddag tot stand gekomen, toen ik wat aan het spelen was met Photoshop. Streep is zelf het hoogste A-talent dat je op het vlak van creativiteit kan vinden. En ik hou zelf nu eenmaal van eten. Wie eigenlijk niet? De combinatie van beiden werd zo mijn bizarre, kinderachtige liefdesbrief aan de kunst van het acteren en het lekkere eten."

Nieuwsmedia wereldwijd konden hun opwinding alvast nauwelijks onderdrukken:

"Echte fans van Meryl Streep zullen bij het zien van deze foto’s gedurende enkele minuten trillende handen en wankele benen hebben. Samen met een gevoel van duizeligheid en kortademigheid. Maar dit is een briljante account waar Streep zich uitleeft in, rond en met verschillende soorten eten." (New York Magazine)

"De creatievelingen die achter dit idee zitten hebben op een geweldige manier gebruik gemaakt van Streeps meest opvallende filmrollen." (modewebsite Marie Claire)

"We hebben haar zien omgevormd worden tot een non, tot een afschrikwekkende hoofdredactrice, zelfs tot Margaret Thatcher. Maar nu wordt Meryl Streep omgevormd tot iets wat u nog nooit gezien heeft. En het is sensationeel. Een trofee die Streep nu bij haar al uitgebreide palmares kan voegen." (Daily Mail)

"Haar volgende belangrijke filmrol heeft zeker met eten te maken. Als je Meryl Streep graag zag als Thatcher, dan ga je haar zeker even graag zien als nachochips." (Mashable)

"Het is algemeen geweten dat als je iets cool optelt bij iets anders cool, dat je dan iets dubbel-cool krijgt. Dat zal dan ook het idee achter deze account zijn." (Cultuurwebsite The Verge)

"Deze account is een eerbetoon aan een actrice die intussen drie Oscars gewonnen heeft." (socialemedia-website The Berry)

"Er is wel altijd dat ietsiepietsie nodig om als toast te schitteren op Instagram. En we worden al met genoeg vetten om de oren geslagen. Wat extra kruiden zullen ook niet helpen. Maar nu is er Meryl Streep. Nachochips à la Meryl klinkt al heel wat beter." (lifestylewebsite Elle)

lees ook