Bobbi Kristina stierf geen natuurlijke dood

De doodsoorzaak van Bobbi Kristina Brown, de dochter van Whitney Houston en Bobby Brown, is nog altijd niet bepaald. Dat blijkt uit een medisch rapport dat acht maanden na haar dood is vrijgegeven. Bobbi Kristina bleek onder invloed toen ze in haar bad verdronk. Het is echter niet duidelijk of het om een ongeluk gaat of om kwaad opzet.

Over de dood van Bobbi Kirstina is al veel geschreven. Haar dood lijkt verdacht veel op die van haar moeder, zangeres Whitney Houston. Houston werd in 2012 aan de vooravond van de Grammy's dood teruggevonden in haar bad in een hotelkamer in Beverly Hills. Ze overleed door verdrinking, maar ook haar hartziekte en cocaïnegebruik speelden een rol.

Bobbi Kristina werd vorig jaar in januari in comateuze toestand gevonden in haar bad. Zes maanden later stierf ze in het ziekenhuis. Het autopsierapport werd op vraag van justitie geheim gehouden omdat niet duidelijk was hoe ze precies om het leven was gekomen. Zo werd haar vriend, Nick Gordon, door nabestaanden ervan beschuldigd Bobbi Kristina een overdosis te hebben gegeven of haar zelfs onder water gehouden te hebben. Gordon houdt echter zijn onschuld staande, en is ook niet officieel aangeklaagd.

"Geen natuurlijke dood"

De rechter in Atlanta heeft nu besloten het medisch rapport vrij te geven. Er zijn sporen van alcohol en cannabis gevonden, samen met angstremmers of kalmeringsmiddelen.

De lijkschouwer wijst erop dat het niet om een natuurlijke dood gaat, maar kon niet vaststellen of het om een ongeluk of kwaad opzet gaat. Voorlopig is de doodsoorzaak dus "onbepaald".

Bobby Brown zet rechtszaak door

De vader van Bobbi Kristina, R&B-zanger Bobby Brown, laat intussen weten niet opgezet te zijn met de gang van zaken.  "Krissy zit voor altijd in mijn hart. Ik hou van mijn meisje. Als media het autopsierapport van mijn dochter proberen te bemachtigen nog voor iemand terecht heeft gestaan voor haar dood, dat is onthutsend. Bid alstublieft voor mijn familie." Brown gaat alvast door met een rechtszaak.

Whitney Houston en Bobby Brown toen ze nog een koppel waren.