Essers organiseert infomoment over uitbreidingsplannen

Logistiekbedrijf H.Essers organiseert volgende week een infomarkt op de omstreden locatie waar het bedrijf een uitbreiding plant. "Iedereen is welkom om vragen te stellen over onze vestiging, de uitbreidingsplannen en bijbehorende milderende maatregelen en compensaties", zegt CEO Gert Bervoets.

Nu de Vlaamse regering het licht op groen heeft gezet voor de uitbreiding van de logistieke farma-activiteiten van H.Essers in Genk, wil het bedrijf iedereen ten gronde informeren. In drie trailers die opgesteld staan op de site, zal zaterdag 12 maart tussen 10 en 14 uur uitleg worden gegeven over de plannen om het naastgelegen bos te kappen om de uitbreiding te realiseren.

Ook over de 400 jobs die er voor werknemers zullen worden gecreëerd en de belofte om een uitgebreid pakket van natuurcompenserende maatregelen te nemen, zal er transparant worden gecommuniceerd, zo belooft het bedrijf.

CEO Gert Bervoets gaat nog verder. "Reken ons gerust af op de 400 nieuwe jobs en de natuurcompensatie die we beloven", zegt hij in een interview met Het Belang van Limburg. "The proof of the pudding is in the eating."

Bervoets weerlegt meteen een aantal beweringen van critici. "De jobs die we beloven, zijn niet voor goedkopere Oost-Europeanen, maar voor Limburgers en andere Vlamingen", zegt hij. "En het zijn evenmin jobs die verschoven worden vanuit de vestiging in Zaventem, zoals econoom Geert Noels beweert. We hebben daar niet eens een vestiging. Ook de bewering dat we de bosgrond voor een prikje kunnen kopen, houdt geen steek. We kopen het stuk aan marktconforme voorwaarden van industriegrond. Deze operatie kost ons veel meer dan elders uit te breiden, maar nogmaals, voor ons waren er geen alternatieven."