Hoofd Britse Kamer van Koophandel geschorst na pro-Brexit-uitspraken

Directeur-generaal John Longworth van de Britse Kamer van Koophandel (BCC) is tijdelijk geschorst na recente uitlatingen ten voordele van een uittrede van Groot-Brittannië uit de Europese Unie (Brexit), zo meldt de krant Financial Times.
Photoshot. All rights reserved.

Longworth, die sinds 2011 aan het hoofd staat van de BCC, heeft gezondigd tegen het officieel neutrale standpunt van de Kamer omtrent een Brexit.

Hij deed dit onder meer tijdens een bezoek van de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble donderdag en voor de microfoon van SkyNews. Hij zei dat de vooruitzichten voor Groot-Brittannië er buiten de EU beter uitzien.

Volgens een peiling in september wil 60 procent van de leden van BCC uit de EU stappen, wil 30 procent blijven en is 10 procent onbeslist. De BCC zal geen campagne voeren in de aanloop naar het referendum op 23 juni omdat de leden verdeeld zijn. "De mening van Longsworth is zijn persoonlijke visie, eerder dan het standpunt van de BCC", klinkt het.