Pat Conroy, schrijver "The prince of tides", overleden

De Amerikaanse schrijver Pat Conroy is op 70-jarige leeftijd in zijn woning in Beaufort (South Carolina) overleden. Midden februari had hij zelf op zijn Facebookpagina bekendgemaakt dat hij alvleesklierkanker had. Hij stierf omringd door zijn vrouw, vrienden en familie.

Het werk van Conroy is hevig beïnvloed door de op militaire leest geschoeide opvoeding tijdens zijn jeugd.

Bekende romans van hem zijn "The great Santini" (1976) en "The prince of tides" (1986). Meerdere romans, zoals bijvoorbeeld "The prince of tides" zijn verfilmd. In die film speelden Barbra Streisand en Nick Nolte de hoofdrollen. Ook Jeroen Krabbé had een rol in de film. Conroy schreef ook mee aan het scenario voor de film die zeven Oscarnominaties kreeg.

De man, die ook een kookboek schreef, stond geregeld op de bestsellerslijst van de krant The New York Times.