Twee toeristen gearresteerd voor naaktfoto op Machu Picchu

Een Britse en een Franse toerist zijn opgepakt in Peru nadat ze hadden geprobeerd een naaktfoto te maken op de site van Machu Picchu. Ze werden op heterdaad betrapt door enkele bewakers van de archeologische site. Beide heren moeten nu verschijnen voor een Peruaanse rechter.

De strippende toeristen werden opgemerkt door twee bewakers, op het moment dat ze wilden poseren voor elkaars smartphone, zo meldt het Peruaanse persagentschap Andina.

De Brit (23) en de Fransman (28) werden onmiddellijk opgepakt en voor de rechter gebracht. Ze worden beschuldigd van "moreel wangedrag". Welke straf het duo riskeert, is nog onduidelijk.

De site van Machu Picchu was amper enkele dagen weer open voor het publiek, na de jaarlijkse onderhoudswerken in de maand februari. Sinds 2014 voert Peru de veiligheidscontroles op de 15e-eeuwse Incasite systematisch op. Er duiken op sociale media steeds vaker foto's op van naakte toeristen die een origineel aandenken willen aan hun bezoek aan Machu Picchu. De Peruaanse overheid wil consequent strenger optreden tegen die naaktloperij. Machu Picchu werd in 1983 uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed.