"Zootropolis" klopt "Frozen" in openingsweekend

"Zootropolis" heeft in Noord-Amerika de bioscoopkassa met 66,9 miljoen euro duchtig doen rinkelen. Een record voor een Disneyfilm. "Zootroplis" wipt zelfs vlot over die andere kaskraker, "Frozen". Het openingsweekend van de prinsessenfilm in Noord-Amerika was goed voor 61,2 miljoen in 2013.
Copyright © ©Walt Disney Co./courtesy Everett / Everett Collection

"Zootropolis" brengt het verhaal van het optimistische konijntje Judy en een ratelende vos bij de politie in de gelijknamige zoogdierenstad. Jason Bateman, Ginnifer Goodwin, Idris Elba en J.K. Simmons spreken de stemmen in. De film ging drie weken geleden al in wereldpremière en is voorlopig goed voor een opbrengst van 211 miljoen wereldwijd. "Zootropolis" is de 55e film van Disney.

Onze filmman Ward Verrijcken (@FilmWard) over "Zootropolis":