Trump: "Ik wil een "one on one" tegen Ted Cruz"

Donald Trump heeft na de voorverkiezingen in vier Amerikaanse staten, van wie hij er twee nipt won, laten verstaan dat hij het graag alleen tegen Ted Cruz wil opnemen. "Ik wil een één-op-één tegen Ted", zei de favoriet bij de Republikeinen op een persconferentie in Florida.

Volgens Trump moet Marco Rubio opgeven. "Hij had een erg slechte nacht en persoonlijk zou ik hem zeggen om uit de race te stappen. Ik denk dat het tijd wordt. Je moet kunnen winnen."

De miljardair wil het graag persoonlijk opnemen tegen Cruz, die het opmerkelijk goed deed met twee uitgesproken overwinningen in Kansas en Maine. Over zijn overwinning in Maine grapte Trump "dat die staat nu eenmaal dicht bij Canada ligt".

Trump gelooft niet dat Cruz zal kunnen winnen in New York en Californië, en voorspelt ook dat hij het zelf goed zal doen in Florida, de thuisstaat van Rubio.