Turkse oppositiekrant Zaman vandaag toch verschenen

De Turkse oppositiekrant Zaman, die vrijdag met een gerechtelijke beslissing onder curatele werd geplaatst, is vandaag verschenen. Op de eerste pagina staat een artikel over een "ambitieus" bouwproject van de Turkse regering. De redactie van de krant laat weten dat zij het nummer van vandaag niet hebben samengesteld.
Het Turkse regime probeert Zaman al langer de mond te snoeren.

Zaman, die tot de oppositie behoorde maar vrijdag door de overheid werd overgenomen, heropende zaterdag onder zware politiebewaking. "Het internet werkt niet en we kunnen ons redactiesysteem niet gebruiken", getuigt een journalist tegenover het persagentschap AFP. "De editie van vandaag is niet gemaakt door het personeel van Zaman."

De krant pakt vandaag uit met nieuws over de bouw van een brug ter waarde van 3 miljard dollar. Voorts staan er op de eerste pagina (zie onderstaande tweet) foto's van de begrafenissen van "martelaren" die sneuvelden bij gevechten met de Koerdische rebellen.

Ook een foto van de Turkse president Erdogan ontbreekt niet op de frontpagina van de krant. De president schudt er de hand van een vrouw. Erdogan ontving de vrouw naar aanleiding van de internationale vrouwendag.