Vierde Antwerp Urban Trail lokt 10.000 deelnemers

Ruim 10.000 lopers hebben vandaag deelgenomen aan de vierde editie van de Antwerp Urban Trail, een loopevenement langs of door historische gebouwen en speciale locaties. De deelnemers doorkruisten onder meer voor de eerste keer het Sportpaleis.

Zoals de traditie het wil starten en eindigen de deelnemers het parcours van 12,5 kilometer in Park Spoor Noord. Ze doorkruisen daarna onder meer parken, maar ook speciale locaties in de Scheldestad, zoals een ongebruikte premetrotunnel of het Antwerpse stadhuis.

Per editie probeert de organisatie naar eigen zeggen zo'n 30 procent nieuwe locaties toe te voegen. Opvallendste plek dit jaar was de evenementenhal Sportpaleis, tussen de twee avondlijke afscheidsfeesten voor veldrijder Sven Nys door.

De lopers startten in golven, tussen 9 uur en 12 uur. De politie had voor het evenement tot 14.30 uur de straten op het parcours volledig verkeersvrij gemaakt.

"Alles is zeer vlot verlopen. We hadden iets meer dan 10.000 deelnemers", zegt organisator Sanne Augusteyns. "Opvallend is toch dat er ook zo'n 1.100 Nederlanders de weg naar Antwerpen vonden. Uniek voor een looptocht van deze lengte is ook dat er ongeveer evenveel mannen als vrouwen deelnemen. Dat heeft wellicht te maken met het feit dat het om een ontspannende looptocht gaat, ook zonder tijdsregistratie."

Onder meer de acteurs-partners Guga Baúl en Tine Embrechts liepen mee ten voordele van Kom op tegen kanker. Ook Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) toonde zich vandaag van zijn meest sportieve kant.