Wannes Cappelle maakt lied over "buddy's" van psychisch kwetsbaren

In De Studio in Antwerpen is het lied "Onderbemand" en de bijhorende clip voorgesteld. Met de hulp van Wannes Cappelle en Danni Heylen wil de organisatie Buddywerking Vlaanderen psychische problemen bespreekbaarder maken en vrijwilligers zoeken die "buddy" willen zijn.

Momenteel zijn er al zo'n 350 duo's in Vlaanderen en Brussel: een volwassen persoon die maatschappelijk geïsoleerd raakt door een psychische problematiek en een vrijwilliger die met hem of haar regelmatig een activiteit onderneemt. Gelijkwaardigheid binnen de duo's wordt benadrukt: de buddy is er als contact buiten een hulpverleningscontext.

"Gelijklopend met de dertien Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg is er een buddywerking. Deelnemen begint met een vraaggesprek om te peilen naar gemeenschappelijke interesses. Als een "match" gevonden is, kan nadien om de paar weken worden afgesproken", zegt coördinator Robin Broché. "We hebben al heel wat duo's, maar het mogen er meer zijn en dat is een uitdaging".

Om bekendheid te winnen en zo extra vrijwilligers te kunnen vinden, werd de hulp ingeroepen van Wannes Cappelle (frontman van Het Zesde Metaal) en Danni Heylen ("Pascale" in F.C. De Kampioenen), die al jarenlang peter en meter van de organisatie zijn.

Het zondag voorgestelde nummer "Onderbemand" verwijst naar zowel de hulp die mensen met psychische mensen soms missen, alsook naar de zoektocht naar vrijwilligers. Een clip, waarin ook bestaande duo's te zien zijn, wordt gelanceerd op sociale media en andere websites.

Meest gelezen