"Geen fouten in onderzoek naar daders aanslagen Parijs"

Volgens het Comité P, dat de politiediensten in ons land controleert, zijn er geen fouten gemaakt tijdens het onderzoek naar de daders van de aanslagen in Parijs. Dat is de voorlopige conclusie van een rapport dat achter gesloten deuren is besproken in een commissie in het parlement.

Er zijn geen fouten gemaakt door de politie is de voorlopige conclusie van het rapport, maar er is verder onderzoek nodig; Dat moet gebeuren op basis van de gerechtelijke dossiers waartoe het Comité P nu wel inzage heeft gekregen. Een belangrijk probleem waarover nu al duidelijkheid bestaat is uitwisseling van informatie.

"De coördinatie en doorstroming tussen de verschillende databanken die de politiediensten rijk zijn kan beter. Daar moet nog werk van gemaakt worden", zegt Koenraad De Grote (N-VA). 

Er zijn heel wat verschillende databanken in gebruik wat het natuurlijk moeilijk maakt om alle informatie over 1 persoon bij mekaar te brengen. Daarom zullen de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie binnenkort uitgenodigd worden in de commissie om dit probleem aan te kaarten.

Meest gelezen