Colruyt roept Boni Selection gerooktezalmsalade terug

Winkelketen Colruyt roept het product "Boni Selection gerooktezalmsalade" terug omdat bij controles de aanwezigheid van listeria monocytogenes is vastgesteld. Besmetting kan misselijkheid en braken, buikkrampen, diarree of constipatie, hoofdpijn en blijvende koorts veroorzaken, meldt Colruyt in een persbericht.

Die symptomen kunnen leiden tot listeriose, een ernstige ziekte met incubatietijd tot 8 weken, waarschuwt de winkelketen. "Zwangere vrouwen moeten extra aandacht schenken aan deze symptomen, net als mensen met een verminderde weerstand en ouderen."

Wie het product heeft gegeten en symptomen vertoont, krijgt de raad de huisarts te raadplegen. Colruyt vraagt de klanten het product terug te brengen naar de winkel, waar het wordt terugbetaald. De gerooktezalmsalade wordt momenteel niet meer verkocht.

Concreet gaat het om de Boni Selection gerooktezalmsalade 160 g, te gebruiken tot 7 april 2016 en met artikelnummer 44346. De salade werd verkocht van 10 maart 2016 tot en met 11 maart 2016.

Meest gelezen