"Café Derby" gelauwerd op Women in Film Festival

"Café Derby" van Lenny Van Wesemael heeft op het Vancouver International Women in Film Festival vier prijzen gewonnen. De film werd onder meer uitgeroepen tot beste film op het event dat van 8 tot 13 maart liep.

De cineaste Lenny Van Wesemael heeft de organisatoren en de jury van het Vancouver International Women in Film Festival in een videoboodschap bedankt voor alle lof tijdens het prijzengala op het event.

Haar debuutfilm "Café Derby" werd in Vancouver gelauwerd in de categorieën beste film, beste regie, beste fotografie en beste montage. "Ik ben superblij. Het is leuk om te merken dat je film aan de andere kant van de wereld ook gewaardeerd wordt", aldus Van Wesemael.

De hoofdrollen in "Café Derby" worden vertolkt door Wim Opbrouck, Ben Segers, Monic Hendrickx en Chloë Daxhelet. "Café Derby" is niet de eerste Vlaamse film die hoge ogen gooit op het Women in Film Festival. Drie jaar geleden won Patrice Toye er de prijs voor beste film met "Little black spiders".