"Top gear"-presentator excuseert zich voor respectloze opname

De Britse presentator Chris Evans heeft in zijn radioprogramma op BBC gemeld dat hij niet wil dat de opnames van een stunt bij een oorlogsmonument worden uitgezonden. Evans had samen met co-presentator Matt LeBlanc voor "Top gear" enkele halsbrekende stunts uitgevoerd bij het oorlogsmonument Cenotaaf in Whitehall in Londen.

De nieuwe "Top gear"-presentator Chris Evans sloeg vanochtend in zijn radioshow op BBC een groot mea culpa. Hij gaf toe dat de opnames bij het oorlogsmonument Cenotaaf in Whitehall in Londen ongepast waren zei dat de stunts uit de reeks moeten worden geknipt. Het gaat om stunts die hij afgelopen weekend samen zijn co-presentator Matt LeBlanc bij het oorlogsmonument uitvoerde.

Er kwam heel veel kritiek op de stunts in de Britse pers. De Britse kolonel Richard Kemp fulmineerde in The Telegraph dat de opnames ongepast zijn. "Het oorlogsmonument Cenotaaf is een heilig eerbetoon aan miljoenen mensen die meer voor hun land hebben gedaan dan de makers van "Top gear"", klinkt het.

Chris Evans excuseerde zich uitgebreid voor de ongepaste stunts in zijn radioshow. "We willen ons uitdrukkelijk excuseren bij alle mensen die we geschokt hebben. We gaan ervoor zorgen dat dit in de toekomst niet meer gebeurt."