"Zulke mensen werken me echt op de zenuwen"

De rol van Superman in "Man of steel" legde de Britse acteur Henry Cavill alvast geen windeieren. Hij werd plots een van de meest begeerde mannen in Hollywood. Maar dit blijkt ook zijn tol te eisen, zo vertelde hij afgelopen weekend aan The Sunday Times. Vooral als hij op stap is met zijn 13 jaar jongere vriendin, Tara King.

"Ik heb in mijn carrière al heel wat moeten aanhoren. Eerlijk waar. Ik kan beter niet zeggen wat allemaal. Het interesseert me ook niet echt. Behalve als ik met mijn vriendin op stap ben en iemand me overspoelt met complimentjes, alleen maar om haar te blameren."

"Mensen die de gevoelens van anderen niet respecteren, werken me heus wel op de zenuwen."

"Er wordt daar toch wel ergens een dubbele moraal gehanteerd. Als een meisje me voorbij wandelt en "Oi, liefje, zin in een seksbeurt?", naar me roept, dan vraag ik me af hoe ze zich zou voelen mocht een metselaar haar dat toeroepen. Al voel ik me wel niet fysiek bedreigd, terwijl dat bij haar misschien wel zo zou zijn."

lees ook