Ethiopian Airlines herstart vrachtvluchten op Brussels Airport

De luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines zal vanaf 26 maart opnieuw volvrachtvluchten uitvoeren vanop Brussels Airport. Het aantal vluchten verdubbelt zelfs tegenover vorig jaar, zo maakte Brussels Airport bekend in een persbericht.

Ethiopian Airlines verhuisde zijn cargovluchten begin november vorig jaar naar de Nederlandse stad Maastricht, omdat het in België geen permanente vliegrechten kreeg voor rechtstreekse vluchten naar Dubai, Shanghai en Hongkong.

Die permanente vliegrechten kwamen er naderhand toch, via een bilateraal akkoord tussen de Belgische en de Ethiopische autoriteiten. Daarop werden met de Ethiopische luchtvaartmaatschappij onderhandelingen opgestart over een terugkeer naar Brussels Airport, en die leverden resultaat op, zo kondigde de luchthavenuitbater aan.

Vanaf 26 maart zal Ethiopian vanop Brussels Airport twaalf volvrachtvluchten per week - allemaal dagvluchten - uitvoeren, naar Dubai, Shanghai, Hongkong en Guangzhou.

"Positieve ontwikkeling"

"De terugkeer van de maatschappij is een zeer positieve ontwikkeling, niet alleen voor Brussels Airport, maar voor de hele Belgische economie", stelt Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport, in het persbericht. "Niet alleen krijgen we de jobs terug die in november met het vertrek van Ethiopian verloren waren gegaan, maar er zullen ook vele nieuwe jobs bijkomen omdat Ethiopian Airlines Cargo het aantal vluchten per week meer dan verdubbelt ten opzichte van vorig jaar."

Feist wijst er nog op dat er mogelijkheden zijn om nog bijkomende vrachtvluchten van Ethiopian Airlines Cargo te ontvangen.

Volvrachtvluchten worden uitgevoerd met vliegtuigen die alleen vracht vervoeren. Dit in tegenstelling tot "belly cargo", waarbij vracht wordt meegenomen aan boord van passagiersvluchten.