Jonge stier wil ook voetballen

De spelers van een voetbalwedstrijd in Queensland, Australië, keken afgelopen zaterdag vreemd op, toen plots een jonge stier aan de zijlijn verscheen. Deze liet zich niet zomaar wegvoetballen en zette een aanval in op een van de spelers. Hij probeerde zich daarna nog tussen het publiek te mengen, maar bij nader inzien veranderde hij zijn plan. "Blij dat er niemand gewond raakte", aldus toeschouwer Ryan Devenish, die de beelden maakte.

"De jonge stier was al een keer opgedoken, maar toen terug weggelopen. Op het einde van de wedstrijd was ie plots weer daar. Toen besliste het dier om op het veld achter de jongens te gaan rennen. Gelukkig kon een van hen heel hard lopen. Anders was dit verhaal misschien anders afgelopen", aldus Devenish op nieuwswebsite Metro.

Omdat de koe achter de speler met de rode sokken en schoenen aanging, reageerde Devenish nog met: "Rode kaarten zullen hier alvast niet meer door de scheidsrechter getrokken worden."

lees ook