KU Leuven vraagt eenvoudige regeling voor langdurig zieke studenten

De KU Leuven vraagt een eenvoudige regeling voor studenten die langdurig ziek zijn en daardoor riskeren hun kinderbijslag te verliezen. Via een doktersattest zouden zij een uitzondering moeten kunnen krijgen op de inschrijvingsregeling.

Nu geraken vele langdurig zieke studenten niet aan de 27 studiepunten die nodig zijn om kinderbijslag te krijgen of te houden, zegt Ruth Stockx, juriste bij de KU Leuven. "Die nota is al een tijd geleden opgemaakt vanwege de regelmatige vragen van studenten die bij ons komen. Dat kunnen studenten zijn die zwaar ziek zijn en die vaststellen dat ze blijvend moeten ingeschreven zijn om kindergeld te hebben. Ze verliezen ook hun leerkrediet terwijl dat eigenlijk niet nodig zou moeten zijn."

De KU Leuven wil haar vraag ook met de andere universiteiten bespreken. Ze heeft haar nota ook doorgestuurd naar Vlaams minister van Welzijn, Jo Vandeurzen (CD&V). Die krijgt morgen in het Vlaams Parlement al een aantal vragen over de kwestie.