Levenslang voor moord op gevangenisvrijwilligster

Een 54-jarige man is veroordeeld tot levenslange opsluiting voor de moord op een 57-jarige gevangenisvrijwilligster. Dat hebben het hof en de gezworenen van het Gentse hof van assisen vanavond beslist. De moord vond plaats in 2011 in Geraardsbergen.

De man, die in 2001 al veroordeeld werd tot 30 jaar cel voor doodslag op zijn vriendin, had een uitgaansvergunning toen hij de gevangenisvrijwilligster ombracht. De feiten vonden plaats op 28 oktober 2011 in de woning van de vrouw in Geraardsbergen. Haar dochter belde rond 22 uur de hulpdiensten en zei dat ze haar moeder dood had aangetroffen. Op de vloer van de slaapkamer, verborgen onder een dekbed, werd het naakte lichaam gevonden van het slachtoffer, die meer dan 30 messteken had gekregen.

Omdat de vrouw vrijwilligster geweest was in de gevangenis van Oudenaarde en die avond bezoek ging krijgen van de man, werd nazicht gedaan bij de gevangenis van Oudenaarde. De man had zich daar om 21.15 uur terug aangemeld na een dag penitentiair verlof en werd verzorgd omdat hij snijwonden aan zijn handen had. Hij had negen dagen voor zijn voorlopige invrijheidstelling een uitgaansvergunning om een contract te tekenen voor een baan in een kringloopcentrum.