Louis Theroux trapt Docville 2016 af

De openingsfilm van de komende editie van Docville wordt "My Scientology movie", een documentaire van Louis Theroux. De Britse documentairemaker komt zijn film zelf inleiden in Leuven.

Het documentaire filmfestival Docville is dit jaar al aan zijn twaalfde editie toe. Op 29 april vindt de openingsavond plaats. "My Scientology movie" van Louis Theroux bijt de spits af. In die documentaire gaat hij op zoek naar de mensen en de structuren achter Scientology. Met de hulp van ex-leden en door middel van enkele reconstructies probeert hij een inzicht te krijgen in de psychologie en de technieken waarvan de organisatie gebruikmaakt.

Theroux en regisseur John Dower zullen op de vertoning aanwezig zijn. Ze zullen de documentaire inleiden en blijven nadien nog even plakken voor een nabespreking. Een dag later keert Theroux terug voor een zogenoemde mastertalk waarin hij over het tot stand komen van de productie zal vertellen.

Tickets voor de openingsavond, de mastertalk en de andere voorstellingen zijn eind deze maand beschikbaar. Op 11 mei komt "My Scientology movie" uit in de bioscoop.