Nabil Ben Yadir ("Les barons") regisseert Vlaamse thriller

In Gent zijn de opnames gestart van de thriller "Dode hoek", de derde langspeelfilm van Nabil Ben Yadir. Hij is vooral bekend van "Les barons" uit 2009. Met een Franstalige regisseur en een zo goed als uitsluitend Vlaams cast wordt het een echte Belgische film.
ABDELLAH EL KORCHI

"Dode hoek" vertelt het verhaal van Jan Verbeeck, een compromisloze commissaris van de Antwerpse drugsbrigade. Hij is als Mister Zero Tolerance ongemeen populair en berucht bij de bevolking en in de media.

Het land staat dan ook in rep en roer wanneer hij aankondigt dat hij de politie verlaat om zich, net vóór de verkiezingen, aan te sluiten bij de extreemrechtse partij VPV. Op zijn laatste dag als politieman leidt een onderzoek hem naar Charleroi waar een inval in een drugslabo een reeks onvoorzienbare en fatale gebeurtenissen in gang zet.

In de hoofdrollen zien we Peter Van den Begin, Jan Decleir, Soufiane Chilah, Ruth Becquart en David Murgia. "Dode hoek" wordt eind januari 2017 in de bioscopen verwacht.