Scoutsgroep krijgt dan toch geld van de Academy

De ruim 65.000 dollar (bijna 60.000 euro) die enkele scoutsmeisjes tijdens de jongste Oscarceremonie hebben opgehaald door koekjes te verkopen in de zaal, gaat wel degelijk hun richting uit. Dat belooft de Academy of Motion Picture Arts & Sciences. Tot nu toe hebben ze geen cent gezien.

Het was een grappig intermezzo tijdens de uitreiking van de Oscars op 28 februari jongstleden: de groep scoutsmeisjes uit Inglewood die presentator Chris Rock op het publiek in de zaal losliet om koekjes te verkopen. Aan het einde van de show maakte hij bekend dat ze voor liefst 65.243 dollar (58.637 euro) aan koekjes hadden verkocht.

Enkele dagen geleden meldde showbizzsite TMZ echter dat de scoutsmeisjes het geld nog steeds niet hadden ontvangen. Sterker nog: volgens de regels van de Academy zouden ze uiteindelijk slechts op 1.000 dollar (899 euro) recht hebben. De rest van het bedrag zou voor de zogenoemde Greater L.A. Council zijn weggelegd.

Aan Variety ontkent de Academy dit bericht nu. "Uiteraard hebben we geen andere intenties dan onze belofte aan de scoutsmeisjes waar te maken", zegt een woordvoerder. "Ze waren een hoogtepunt van de avond en we zijn blij dat ze er waren." De Academy wijt de vertraging onder meer aan het feit dat slechts twee weken zijn voorbijgegaan sinds de Oscaruitreiking.