Twee doden bij ongeval op E403 in Wevelgem

Op de E403 zijn vanochtend twee doden en drie lichtgewonden gevallen bij een botsing tussen een vrachtwagen en verschillende auto's. Pas rond 16 uur was de weg opnieuw vrijgemaakt.

Het ongeval gebeurde rond 9 uur vanochtend net voorbij de afrit Wevelgem. Om een nog onbekende reden botsten een vrachtwagen en vier auto's op elkaar, waarna één wagen in brand vloog. Ook een tweede auto en de aanhangwagen van de vrachtwagen brandden volledig uit.

De hulpdiensten hadden het vuur vrij snel onder controle, maar in een van de uitgebrande wagens kwamen de twee inzittenden om het leven. Het gaat om een bejaard koppel uit Roeselare. In een ander voertuig raakten drie mensen lichtgewond.

Door het ongeval was de E403 in de richting van Doornik volledig dicht. Het takelen van de vijf betrokken voertuigen nam een hele tijd in beslag. Pas omstreeks 16 uur was de weg opnieuw vrijgemaakt.