Twee lichtgewonden na achtervolging met 15 politiecombi's

De lokale politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad heeft rond 17.30 uur in Hasselt een persoon opgemerkt die zijn voorwaarden niet naleefde van zijn elektronisch toezicht. De man sloeg in zijn wagen op de vlucht toen de politie hem in het oog kreeg. Er ontstond een wilde achtervolging, waaraan vijftien politiecombi's deelnamen.

De achtervolging speelde zich af doorheen Hasselt, Lummen en Zonhoven. Tijdens de rit werd een voertuig van de federale wegpolitie aangereden. In Zonhoven reed de verdachte door een wegversperring van de politie. Na een dik half uur kwam er een einde aan de achtervolging, meer bepaald met een crash tegen een huisgevel. De materiële schade was groot, de bewoners bleven ongedeerd.

De verdachte werd na de botsing overmeesterd. Twee politiemensen liepen lichte letsels op. De verdachte werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. De politie van de zone Kanton Borgloon voert het onderzoek.

Meest gelezen