4 mannen aangehouden in dopingonderzoek fitnesscentra

In de buurt van Antwerpen heeft de politie vier verdachten opgepakt in een onderzoek naar doping- en hormonengebruik in Antwerpse fitnesscentra. De vier zijn inmiddels aangehouden. Er vonden in totaal 13 huiszoekingen plaats.
(archieffoto)

Speurders hielden raids op adressen in Antwerpen zelf, Brasschaat, Wommelgem, Schoten en Mortsel. Er is voor bijna 100.000 euro aan verboden dopingproducten ontdekt. Vier personen zijn gearresteerd, ze worden verdacht van het aanmaken van hormonenpreparaten en de handel erin.

"In totaal zijn meer dan 1.500 verpakkingseenheden van die humane doping aangetroffen, goed voor een straatwaarde van 97.471 euro", zegt Veerle De Vries van het Antwerpse parket. "Op 1 van die adressen heeft de politie ook 5 niet-geregistreerde vuurwapens gevonden, met bijhorende munitie. Ook die wapens werden in beslag genomen."

De doping was vooral bestemd voor het fitnessmilieu. De vier verdachten zijn later vanmiddag aangehouden. Het gaat om mannen van 67, 45, 28 en 26 jaar uit Antwerpen en Stabroek.