"Lichaam in pand in Vorst is niet van Salah Abdeslam"

Eric Van Der Sypt, de woordvoerder van het federaal parket, heeft bevestigd dat in de woning in de Driesstraat één verdachte is omgekomen. Over zijn identiteit kan hij niets zeggen, behalve dat niet om Salah Abdeslam gaat. Die is nog altijd op de vlucht na de terreuraanslagen in Parijs.

De politie belde vanmiddag aan bij een huis in de Driesstraat in Vorst, in het kader van het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. Ze werd daarop meteen - door de deur - beschoten. De politie heeft het huis daarop belegerd en slaagde er uiteindelijk in om binnen te dringen.

"Het huis werd doorzocht en daarbij werd één lichaam gevonden. De identiteit van de persoon is nog onbekend, maar het gaat niet om Salah Abdeslam", zei Van der Sypt. Later vandaag volgt nog een persconferentie.

Er zijn wellicht nog één of twee personen op de vlucht.