"Republikeinen zouden me moeten betalen omdat ze mijn show zo na-apen"

Volgens Jerry Springer lijken de Republikeinse debatten in de race om het Witte Huis zo hard op zijn beruchte programma van weleer dat de Republikeinen hem geld zouden moeten betalen. Dat heeft de presentator op de Amerikaanse tv gezegd.

Het was een iconisch programma tijdens de jaren 90: "The Jerry Springer show", een tv-spektakel bekend om gewaagde en pikante onderwerpen, kleurrijke praatgasten die mekaar vaker wel dan niet de huid vol scholden en een schier eindeloze reeks vechtpartijen tussen die gasten onderling.

Ook tijdens de Republikeinse debatten strooien de verschillende kandidaten kwistig wederzijdse verwijten en slagen onder de gordel in het rond. Volgens Springer vertonen ze hierdoor opvallend veel gelijkenissen met zijn show destijds. "Toen ik de debatten begon te volgen, vond ik dat ze mij eigenlijk zouden moeten betalen omdat ze mijn programma zo na-apen", zei hij vandaag op de Amerikaanse zender MSNBC. "Een dergelijke tv-show presenteren, tot daar aan toe. Maar zo kan je geen land besturen. Het is een schande."

"Socialist" Sanders

Springer was zelf ooit burgemeester van Cincinnati in de staat Ohio en dit voor de Democraten. Hoewel hij naar eigen zeggen oren heeft naar de boodschap van de Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders, denkt hij toch dat Hillary Clinton het meeste geschikt is om voor de Democraten een gooi naar het Witte Huis te doen.

"Ik denk niet dat de Amerikanen in een algemene verkiezing voor Bernie zullen stemmen. Als hij de kandidaat wordt, zullen de Republikeinen hem meteen aanvallen en zeggen dat we geen socialist als president kunnen hebben, dat dit naar communisme zal leiden. Je kan je nu de campagnespotjes tegen zijn kandidatuur al voorstellen. In het geval van Hillary weten we nu al wat ze haar mogelijk kunnen aanwrijven. We kennen haar al dertig jaar."