Badboot in Antwerpen helemaal geborgen

Aan het Kattendijkdok in het Antwerpse havengebied is vanmorgen het laatste deel van de Badboot uit het water gehaald. Het drijvende openluchtzwembad was in september vorig jaar gezonken. Voor de berging moest het wrak in verschillende stukken worden gezaagd. Die stukken werden dan een voor een bovengehaald. De hele berging heeft zo'n vijf weken geduurd.

De Badboot bevond zich sinds de zomer van 2012 op het Antwerpse Eilandje en was bij mooi weer een populaire ontspanningsplaats. Het drijvende openluchtzwembad gaf de bezoekers de illusie dat ze in het water van de dokken aan het zwemmen waren. De rand van het zwembad bevond zich immers maar net boven de waterlijn.

In september vorig jaar ging het echter mis.  Het zwembad brak toen af van de rest van het schip. Het is echter nog altijd niet duidelijk hoe dat is kunnen gebeuren.

De boot is nu na vijf weken helemaal geborgen. Vorige maand werd bij de bergingswerken een lichaam gevonden in het water. Een autopsie wees toen uit dat het om het lichaam van de verdwenen Baskische student Hodei Egiluz Diaz ging.