Boswachters van Bokrijk jagen binnenkort op everzwijnen

De boswachters van het openluchtmuseum in Bokrijk krijgen er binnenkort een taak bij. Ze mogen in het nabijgelegen natuurdomein "Het wiek" everzwijnen schieten. De dieren veroorzaken de laatste tijd veel schade en overlast in de omgeving.

Net zoals op andere plaatsen in Limburg duiken ook in de buurt van Bokrijk geregeld everzwijnen op. De dieren veroorzaken op verschillende manieren overlast.

"Naast de woel- en graafschade op het domein, brengen de dieren zichzelf ook in gevaar. Ze verplaatsen zich geregeld en komen dan op de openbare weg. Recent hebben we nog een verkeersongeval gehad waar een everzwijn bij betrokken was", zegt gedeputeerde Igor Philtjens. "We gaan samen met Natuurpunt bekijken hoe we op bepaalde plaatsen in het natuurreservaat de everzwijnen kunnen voederen en bestrijden."

De provincie Limburg denkt over twee weken een vergunning op zak te hebben om op de everzwijnen te kunnen schieten.