Dranouter zet Trixie Whitley en Yevgueni op affiche

De organisatoren van Festival Dranouter hebben dertien nieuwe namen toegevoegd aan de affiche van de komende editie: Trixie Whitley, Emiliana Torrini & The Colorist, Yevgueni, Le Vent Du Nord, King Dalton, Nive Nielsen & The Deer Children, Lynched, Old Salt, Curly Strings, Naragonia Quartet, Snaarmaarwaar, Sarikia en Striftalia.

De affiche van Festival Dranouter in West-Vlaanderen begint vorm te krijgen. Eerder raakte al bekend dat onder anderen Balthazar, Zaz en Dez Mona op het podium zullen staan van 5 tot 7 augustus.

De organisatoren hebben vanochtend dertien nieuwe namen vrijgegeven: Trixie Whitley, Emiliana Torrini & The Colorist, Yevgueni, Le Vent Du Nord, King Dalton, Nive Nielsen & The Deer Children, Lynched, Old Salt, Curly Strings, Naragonia Quartet, Snaarmaarwaar, Sarikia en Striftalia.

Trixie Whitley zal in Dranouter haar nieuwe album "Porta bohemica" voorstellen aan haar Belgische fans. De IJslandse zangeres Emiliana Torrini komt met haar project met de Belgische band The Colorist naar het festival, met een feestelijke mix van salsa, bossanova en donkere elektro.

Yevgueni met Klaas Delrue is opnieuw uitgenodigd op Festival Dranouter. De band stond er al verschillende keren op de affiche. De pure folkliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan Le Vent Du Nord uit Canada. De groep combineert Schotse, Ierse en Bretoense folkmuziek.