Facebook beloont Roeselaarse student die privacyinstellingen kraakte

Een Belgische student, die zichzelf een "ethische hacker noemt", is een zware fout in de veiligheidsinstellingen van Facebook op het spoor gekomen. De 22-jarige jongeman ontdekte dat hij ongemerkt de instellingen op iemand anders profiel kon aanpassen. Hij bracht Facebook daarvan op de hoogte en werd daarvoor in de bloemetjes gezet.
RU

Preben Ver Eecke (22) uit Roeselare is als hacker niet aan zijn proefstuk toe. Toch kwam hij het veiligheidslek bij Facebook toevallig op het spoor. Hij slaagde erin om de instellingen op het profiel van iemand anders te veranderen, zonder dat die persoon daar iets van merkte. Het is de grootste veiligheidsfout die de jonge hacker ooit op het spoor is gekomen.

Ver Eecke contacteerde Facebook daarover. Het bedrijf gaf hem een mooie beloning in ruil voor zijn ontdekking. Wat die beloning juist inhoudt, wil de student niet kwijt.

"Ik ben een ethische hacker. Ik doe dit louter voor het plezier. Ik hou van hacken, maar uiteindelijk doe ik het wel voor het ethische aspect. En de mooie beloning is dan meegenomen", vertelt hij.