Fusie Ahold-Delhaize goedgekeurd mits verkoop 13 winkels

De Belgische Mededingingsautoriteit keurt de fusie tussen de Belgische retailer Delhaize en het Nederlandse Ahold (Albert Heijn) goed. Voorwaarde is dat er dertien bestaande "en een aantal nog niet geopende winkels" verkocht worden. Dat meldt de Mededingingsautoriteit.

De bestaande winkels zijn acht Albert Heijn-winkels en vijf Delhaize-franchisewinkels.

De Mededingingsautoriteit benadrukt dat het niet de bedoeling is dat de vestigingen gesloten worden. "De winkels moeten worden overgedragen aan een koper die beschikt over de financiële middelen, bewezen expertise en nodige prikkels om die winkels te behouden als een levensvatbare en actieve concurrent van de fusieonderneming en andere concurrenten", klinkt het in een persbericht.

Delhaize en Ahold hebben samen ongeveer 880 vestigingen in België.