Ook de RTBF stelt nieuwe omroepgebouw voor

Ruim twee maanden na de VRT heeft ook de Franstalige openbare omroep RTBF zijn nieuwe gebouw voorgesteld. Het gaat om een ontwerp van MDW Architecture en V+ Vers Plus de Bien Être dat tegen 2020 het huidige gebouw moet vervangen.

Onder de noemer Reyers 2020 moet tegen 2020 een gloednieuw stadsdeel op de huidige Reyerssite in Brussel verrijzen. Het zal appartementsgebouwen, crèches en winkels omvatten, maar (en vooral) ook twee nieuwe omroepgebouwen: één voor de VRT en één voor de RTBF.

Begin januari heeft de VRT al haar nieuwe gebouw voorgesteld, een ontwerp van de architectenbureaus Robbrecht & Daem en Dierendonckblancke. Vandaag presenteert ook de RTBF zijn nieuwe gebouw. De Franstalige omroep kiest hierbij voor een ontwerp van MDW Architecture en V+ Vers Plus de Bien Être.

Met een totale oppervlakte van 38.000 vierkante meter wordt het nieuwe RTBF-gebouw iets kleiner dan dat van de VRT dat 55.000 vierkante meter zal beslaan. De omroep omschrijft het als een gebouw volgens de filosofie van een Italiaans palazzo met een lichtrijke vierkante constructie rondom een binnenplaats.

Net als het nieuwe VRT-gebouw komt het RTBF-gebouw meer achterin de Reyerssite te staan, vlak bij het Ereperk der Gefusilleerden. De nodige vergunningen worden in 2017 afgeleverd. Eind 2018 moeten de werken starten. Kostenplaatje: 150 miljoen euro.

Meer weten?

De RTBF en Canvas geven meer tekst en uitleg bij het nieuwe omroepgebouw op hun website.