Opnieuw humboldtpinguïn geboren in Sea Life Blankenberge

Afgelopen weekend is in dierenpark Sea Life Blankenberge een humboldtpinguïn geboren. Begin maart werden ook al twee pinguïns van dezelfde soort geboren. Het geslacht van de pinguïnbaby is nog niet bekend.

Het kuikentje van Chickie en Animal weegt 97 gram. "De baby heeft een gezond gewicht en we verwachten een normale groei", zegt hoofdverzorger Manu Potin. Met de andere kleintjes van ouders Marky en Usher gaat het ook goed, al zijn ze nog erg zwak.

Het geslacht van de nieuwe pinguïnbaby wordt pas later bepaald aan de hand van een DNA-test. Een naam hebben de pinguïns ook nog niet. Daarvoor rekent Sea Life op adoptieouders.

Sea Life werkt mee aan een kweekprogramma voor de humboldtpinguïn. Deze bedreigde pinguïnsoort leeft vooral aan de Zuid-Amerikaanse kust, in Peru en Chili.