Renaat Landuyt dan toch even zonder alcohol

De Brugse burgemeester Renaat Landuyt doet dan toch mee met de campagne "Even zonder alcohol" van de preventiedienst van de stad. Hij had immers beloofd dat als er 1.000 Bruggelingen op de kar springen, hij ook meedoet. Intussen is het zover, en belofte maakt schuld.

De preventiedienst van de stad Brugge lanceert de campagne "Even zonder alcohol". Op die manier wil de stad zijn inwoners laten nadenken over hun alcoholgebruik en hen oproepen om een maand lang geen alcohol te te drinken.

"Ik denk niet dat ik mij dat kan permitteren", zei Landuyt eerst nog aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Ik heb te veel aangename contacten en ben veeleer het type van een dagelijks wijntje of biertje. Ik heb er voorlopig geen zin in."  Maar hij voegde eraan toe: "Als er 1.000 Bruggelingen meedoen, doe ik ook mee." Vanmiddag raakte dan bekend dat dit aantal is gehaald, en dus is Landuyt gezwicht.