Scholen en crèches tijdlang afgezet in Vorst

In Vorst zijn na de schietpartij waarbij drie agenten van de federale politie gewond raakten verschillende scholen en crèches urenlang afgezet. De kinderen werden afgeschermd, zo zei burgemeester Marc-Jean Ghyssels.
Ouders halen hun kinderen op aan scholen en crèches in de buurt.

Binnen de veiligheidszone die vanmiddag werd ingesteld, waren twee scholen en twee crèches gevestigd. In de Driesstraat in Vorst waren de crèche "Le Dries" en de Franstalige school "La Cordée". Binnen de perimeter was nog een andere crèche, "les Petits Matelots", alsook een Nederlandstalige school "De Wereldbrug".

Een paar kleuters die op schooluitstap waren, werden omgeleid naar een andere plek waar hun ouders hen konden ophalen. Volgens de burgemeester was er geen reden tot ongerustheid. De gebouwen werden gesloten en bewaakt door de politie.

Audifabriek

Autofabrikant Audi in Vorst vroeg aan zijn werknemers om het gebouw niet te verlaten. De fabriek ligt op enkele straten van de plaats waar de schietpartij heeft plaatsgevonden. Ook bezoekers aan Audi Vorst konden de site niet verlaten.