Sluit avonturen- en kennispark Explorado in Oostende definitief?

Het ziet er naar uit dat het avonturen- en kennispark Explorado, de opvolger van het Frimout Center in Oostende, de deuren definitief zal sluiten. Officieel is de stad nog niet op de hoogte, maar wellicht zullen de deuren van het park niet opnieuw opengaan in de paasvakantie.

Explorado bestaat twee jaar. Het avonturen- en kennispark wil jong en oud op een toegankelijke manier in contact brengen met wetenschappelijke fenomenen. Er is een onder meer een doe-tentoonstelling ingericht, waar kinderen zelf experimenten kunnen doen.

Het blijkt geen succesverhaal. Normaal gezien zou het park weer openen in de paasvakantie, maar er is niemand te bespeuren. De gebouwen van Explorado zijn eigendom van de stad Oostende, maar burgemeester Johan Vande Lanotte is niet op de hoogte van een sluiting.

"We wachten op een officiële melding", zegt hij. "Er zijn contractuele verplichtingen die we niet zomaar opzij kunnen zetten." Hij voegt er wel aan toe dat het park geen groot succes was en dat ze op iets anders aan het werken zijn, maar dat zal pas voor na deze zomer zijn.