Sony sluit megadeal met erven Michael Jackson

De platenmaatschappij Sony heeft een overeenkomst bereikt met de erfgenamen van Michael Jackson over de volledige overdracht van de collectie muziekrechten van de overleden zanger voor 675 miljoen euro. Michael Jackson kocht in 1985 de volledige back catalogue van The Beatles voor 45 miljoen euro.
AP2009

Michael Jackson heeft tijdens zijn carrière een grote collectie muziekrechten opgekocht. De zanger van "Thriller" en "Beat it" kocht onder meer de rechten op het volledige oeuvre van The Beatles. In de collectie zitten ook nummers van onder anderen Bob Dylan, Queen, Marvin Gaye en The Rolling Stones.

Sony gaat nu ongeveer 675 miljoen euro (750 miljoen dollar) betalen om de catalogus volledig over te nemen. Tien jaar geleden bracht Michael Jackson al de helft van zijn catalogus onder bij Sony.

De rechten op het werk van Michael Jackson zelf zijn niet opgenomen in de deal. De erven van de in 2009 overleden zanger blijven alle rechten op de muziek van Michael Jackson behouden. De deal zal wellicht eind deze maand afgesloten zijn.