"Bevergem" en Balthazar in de prijzen op Cutting Edge Awards

De cultuur- en mediasite cuttingedge.be heeft voor de elfde keer zijn Cutting Edge Awards uitgereikt. Onder anderen Balthazar, Ayco Duyster en Eppo Janssen, "Bevergem", Saskia De Coster en het game "Super Mario maker" werden gelauwerd tijdens de uitreiking.

De onafhankelijke cultuur- en mediasite cuttingedge.be heeft voor de elfde keer de Cutting Edge Awards uitgereikt in de Arenberg in Antwerpen.

De Influence Award werd door meer dan 3.000 gebruikters van de website toegekend aan Ayco Duyster en Eppo Janssen voor hun programma "Duyster" op Studio Brussel.

De muziekprijzen gingen naar Balthazar ("Thin walls" - beste album nationaal), Kendrick Lamar ("To pimp a butterfly" - beste album internationaal), Evil Superstars (beste concert) en Tame Impala (beste concert internationaal).

"Bevergem" werd uitgeroepen tot beste televisiefictie. "De ideale wereld" mocht juichen met de prijs voor best non-fictietelevisie en "Orange is the new black" werd uitgeroepen tot beste tv-programma internationaal.

Er waren ook prijzen voor de films "Black" en "The lobster" en het game "Super Mario maker". KVS & NTGent wonnen de toneelprijs met de voorstelling "Revue ravage - dood van een politicus" en Saskia De Coster kreeg de prijs voor beste Belgische boek voor "Wat alleen wij horen".

De stripprijzen gingen naar Ephameron en Cyril Pedrosa. Fitzgerald werd uitgeroepen tot talent van het jaar.