Albert Heyn-winkels blijven zeker tot eind dit jaar open

Supermarktketen Albert Heijn garandeert de vakbonden dat alle 370 werknemers aan de slag zullen kunnen blijven in de acht Vlaamse winkels die het concern moet verkopen.

De Nederlandse keten moet van de Belgische Mededingsautoriteit acht winkels van de hand doen, o.a. in Antwerpen en Leuven. Dat was een voorwaarde om de fusie met Delhaize goed te keuren.

De vakbonden zijn bezorgd om het lot van het personeel van de filialen die nu te koop zijn. Albert Heijn heeft tot eind dit jaar de tijd om ze te verkopen. Het concern zegt dat ze tot dan zeker open zullen blijven, en verwacht zeker geïnteresseerde kopers te vinden. Volgens de christelijke vakbond LBC-NVK zou het personeel er dan zelfs op kunnen vooruitgaan. "Albert Heijn betaalt nu eigenlijk slechter dan de meeste concurrenten", klinkt het.