Bedenkster en stemactrice "Thunderbirds" is overleden

De Britse Sylvia Anderson is op 88-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Ze bedacht samen met haar ex-man Gerry Anderson de poppenserie "Thunderbirds".

De Britse stemactrice en tv-maakster Sylvia Anderson is op 88-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Anderson leerde haar man Gerry Anderson kennen toen ze allebei bij Polytechnik Films werkten.

Ze richtten in de jaren 60 een eigen productiebedrijf op en creëerden samen de populaire televisieserie "Thunderbirds". Anderson was ook stemactrice en vertolkte de rol van Lady Penelope Creighton-Ward in "Thunderbirds".

Het koppel maakte ook de serie "Captain Scarlet and the Mysterons". In 1980 scheidde Sylvia Anderson van haar echtgenoot en stopte de samenwerking tussen de twee. Het koppel kreeg een dochter.