David Gilmour na 45 jaar terug op podium in Pompeï

De Italiaanse minister van Cultuur Dario Franceschini heeft aangekondigd dat David Gilmour in juli twee optredens geeft in het amfitheater in Pompeï. In 1972 stond Gilmour ook al op het podium in Pompeï met zijn band Pink Floyd. Het optreden zonder publiek werd toen verfilmd door Adrian Maben in de documentaire "Pink Floyd, live at Pompeï".

De Britse zanger en gitarist David Gilmour geeft op 7 en 8 juli twee concerten in het Romeinse amfitheater in Pompeï in Italië. 45 jaar geleden stond Gilmour op het podium in Pompeï met zijn band Pink Floyd.

David Gilmour start in juni met een nieuwe Europese tournee om zijn mogelijk laatste studioalbum "Rattle that lock" te promoten. Eind juli staat hij ook twee keer op het podium in Tienen op 27 en 28 juli.

De twee concerten in Pompeï zullen opengesteld worden voor het publiek. Enkele duizenden fans zullen de optredens in het Romeinse amfitheater kunnen bijwonen. Het optreden van Pink Floyd 45 jaar geleden werd niet opengesteld voor het publiek.

Het optreden van Gilmour zal ook gefilmd worden en voor de release op dvd wordt de film vertoond in de bioscoop. Op die manier willen de organisatoren de hoge kosten dekken voor het event. De Italiaanse minister van Cultuur maakte ook bekend dat Elton John op 12 in het amfitheater in Pompeï zal optreden.