LCD Soundsystem, Chemical Brothers en Oscar And The Wolf op Pukkelpop

Pukkelpop heeft, op de verjaardag van organisator Chokri Mahassine, 89 namen bekendgemaakt die deze zomer op de affiche staan. Onder anderen LCD Soundsystem, The Chemical Brothers, Eagles of Death Metal, Bloc Party en Roisin Murphy komen naar Kiewit in augustus. De Belgische band Oscar And The Wolf mag afsluiten.
Chemical Brothers

LCD Soundsystem stopte er enkele jaren geleden mee, maar maakt nu al zijn comeback. De band van James Murphy speelt slechts op enkele festivals waaronder op zaterdag 20 augustus op Pukkelpop. The Chemical Brothers staat op vrijdag 19 augustus op de affiche. De Belgische band Oscar And The Wolf (foto in tekst) speelt op Pukkelpop zijn enige show van dit jaar in ons land en mag het festival afsluiten.

Maar de lijst met namen is lang. Ook op de affiche: Chase & Status live, Die Antwoord, Eagles Of Death Metal (tweede foto in tekst), Noel Gallagher’s High Flying Birds, Martin Solveig, Bloc Party, Chvrches, Jamie Lidell, The Lumineers, M83, Damian "Jr Gong" Marley, Roisin Murphy, The Kills, Warpaint, Crystal Castles, The Talles Man on Earth, The Neighbourhood, Lukas Graham, Half Moon Run, Minor Victories, Gavin James, Sleaford Mods, Sharon Jones & The Dap-Kings en Henry Rollins. Ook hiphoprevelatie Anderson.Paak and the Free Nationals komt naar Kiewit.

Er kan ook gedanst worden op Pukkelpop met Nina Kraviz, Pendulum DJ Set & Verse, Cassius, Dillon Francis, Tale Of Us, Seth Troxler, Sub Focus & MC ID, Noisia, Hannah Wants, Loco Dice, Camo & Krooked DJ Set, Craig David’s TS5, Jess Glynne, Zeds Dead, Hazard, Mura Masa, Riton, Dua Lipa en Halsey.

Sven Michiels - Photography

Het stevigere werk komt van Biffy Clyro, Wolfmother, Mastodon, Opeth, Sleeping With Sirens, Refused, At The Gates, Graveyard, Stick To Your Guns, Clutch, Comeback Kid, Our Last Night, Wakrat, Deez Nuts, State Champs, The Front Bottoms, Beach Slang, Mutoid Man, Defeater en DEAD!.

Wegens groot succes komt er een vervolg op Food Wood, de foodtrucks in de groene hoek van het festivalterrein. De ticketverkoop voor Pukkelpop start op woensdag 23 maart om 13 uur. Het festival loopt van woensdag 17 augustus tot en met zaterdag 20 augustus.