Michelle Obama met rist sterren achter de microfoon

De Amerikaanse first lady Michelle Obama heeft de single "This is for my girls" uitgebracht. De opbrengst van het nummer gaat naar de liefdadigheidsactie Let Girls Learn. Met het initiatief wil Michelle Obama adolescente meisjes over de hele wereld stimuleren om betere resultaten te halen op school.
AP2014

Michelle Obama is samen met heel wat bekende zangeressen de studio ingedoken om de single "This is for my girls" in te blikken. Onder anderen Missy Elliot, Kelly Clarkson, Lea Michele, Zendaya, Kelly Rowland en Janelle Monae werkte mee aan het nummer.

De opbrengst van de single gaat integraal naar de liefdadigheidsactie Let Girls Learn, een vereniging die jonge vrouwen wereldwijd stimuleert om betere resultaten te halen op school.

Het nummer wordt omschreven als een "girlpower anthem", waarin "We are the world" en "Lady marmalade" te herkennen zijn. Alle artiesten die meewerkten aan het project hebben dat belangeloos gedaan.