Reinhilde Decleir krijgt Arkprijs van het Vrije Woord

Actrice en regisseur Reinhilde Decleir krijgt dit jaar de 66e Arkprijs van het Vrije Woord, zo heeft het Arkcomité gisteravond beslist. De prijs wordt op 4 mei uitgereikt in Galerie De Zwarte Panter in Antwerpen.
James Arthur Photography

De Arkprijs bekroont elk jaar een uitzonderlijke bijdrage tot de vrijheid van meningsuiting en de Nederlandstalige cultuur.

De 68-jarige actrice wordt bekroond voor haar inzet en werk met het sociaal-artistieke collectief Tutti Fratelli. "Reinhilde helpt mensen die het moeilijk hebben in onze maatschappij, zich te laten horen en zich uit te drukken via het toneel", zegt Jef Asselbergh, voorzitter van het Arkcomité.

Reinhilde Decleir volgt Fikry El Azzouzi op. Eerdere winnaars waren onder meer Paul De Grauwe, David Van Reybrocuck, Wim Distelmans, Zak en Wannes Van de Velde.