The Van Jets ook vanavond in voorprogramma Muse

De Belgische band The Van Jets heeft gisteren last minute het voorprogramma van het derde concert van de Britse band Muse in Paleis 12 gespeeld. Vanmiddag is bevestigd dat ze ook vanavond, tijdens het laatste concert van Muse in België, in het voorprogramma staan.

Frontman Johannes Verschaeve werd gisteren door zijn manager gebeld toen hij thuis een stopcontact aan het vervangen was. "Dit is du jamais vu, van een banale thuissituatie naar 15.000 man in Paleis 12, dat is ongelofelijk", vertelde hij in "Zender" op Studio Brussel. Eén van de bandleden van het geplande voorprogramma Nothing But Thieves zou ziek geweest zijn.

Muse-frontman Matthew Bellamy checkte de band eerst op YouTube. "Ze zijn wel begaan met hun voorprogramma. Ze hebben een speciale band met België en vinden de Belgische scene heel goed. Ik verwacht hem straks nog wel te zien."

Bellamy moet tevreden geweest zijn want ook vanavond staat The Van Jets in het voorprogramma van Muse.

Muse gaat bowlen in Wemmel

Maandag had Muse een rustdag in België. Zondagavond na het concert was er dan ook tijd voor ontspanning. De band ging een partijtje bowlen in Bowling Stones in Wemmel. "Alles is pas in laatste instantie gepland", zegt manager Mieke Rasson in Het Laatste Nieuws. "We waren net gesloten voor het gewone publiek, maar in dit geval wilden we een uitzondering maken. Ze hebben een aantal spelletjes gespeeld en zijn gebleven tot half drie à drie uur. De bandleden stonden erop om ons bij hun vertrek persoonlijk te zeggen dat ze zich goed geamuseerd hadden. En daar kunnen wij uiteraard alleen maar blij om zijn."